Search found 6 matches

by Leonardolb
Thu Sep 12, 2019 8:59 pm
Forum: DSO Shell
Topic: Li-ion power mod
Replies: 144
Views: 184380

Re: Li-ion power mod

Here's my mod. I used: 1x MT3608 DC-DC Step Up Converter Booster Power Module 1x TP 4056 Micro USB 1A Lithium Battery Charger With Protection Module 1x (7 years old) Nokia Cellphone Li-ion Battery, 3,7V 1020 mAh I do noticed some noise, but since we don't have other simple option (which won't involv...
by Leonardolb
Tue Sep 10, 2019 11:44 am
Forum: DSO Shell
Topic: Unstable frequency.
Replies: 1
Views: 4745

Re: Unstable frequency.

I have this "problem" too, and the solution was to increase the Sec/Div value, making more waves come to the screen and giving more data to calculate the parameters.
by Leonardolb
Tue Sep 10, 2019 11:41 am
Forum: DSO Shell
Topic: [SOLVED] Vpos moving for measurements above 20ms
Replies: 4
Views: 6677

Re: Vpos moving for measurements above 20ms

Nice! Now I understood the process, maybe if I scrolled the horizontal bar all the way to the right, I should visualize the new incoming data and not the "garbage" of old measurements that was stored on the buffer. If I return to the original firmware, I will check that, for now I will tes...
by Leonardolb
Mon Sep 09, 2019 7:25 pm
Forum: DSO Shell
Topic: [SOLVED] Vpos moving for measurements above 20ms
Replies: 4
Views: 6677

Re: Vpos moving for measurements above 20ms

After a lot of research, couldn't find a fix for this problem. An alternative was to find another firmware, wich led me to the famous Open DSO 150. After flashing it, all measurings are now correct (wich proves that the original firmware is defective). As a bonus, I have other options to play with t...
by Leonardolb
Fri Aug 30, 2019 12:30 pm
Forum: DSO Shell
Topic: [SOLVED] Vpos moving for measurements above 20ms
Replies: 4
Views: 6677

Re: Vpos moving for measurings above 20ms

Another image.
by Leonardolb
Fri Aug 30, 2019 12:24 pm
Forum: DSO Shell
Topic: [SOLVED] Vpos moving for measurements above 20ms
Replies: 4
Views: 6677

[SOLVED] Vpos moving for measurements above 20ms

I'm confused about this behavior, everything works fine until I switch for SEC/DIV above 20ms, as can be seen on the pictures. If I try another Vpos alignment by pressing V/DIV for 3 sec, nothing changes, and this worng measurement keeps on its positions, if I return to values from 20ms to 10us, the...